Mustapää vai finni – mitä eroa niillä on?

Finni ja mustapää on helppo sekoittaa keskenään (molemmat perustuvat samaan asiaan). Selvitämme eron ja autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivat tuotteet!

Mustapää

Mustapäitä muodostuu, kun ihohuokoset ovat tukkeutuneet joko vanhojen ihosolujen tai talin vuoksi. Mustapää voi olla joko avoin tai sulkeutunut. Avoin mustapää on musta piste, kun taas sulkeutunut mustapää on valkoinen. Monet luulevat, että musta mustapää eli avoin mustapää on musta, koska se on likainen. Se ei pidä paikkaansa. Musta osa on pigmenttiä, jota muodostuu, kun ihomato altistuu UV-säteilylle. Silloin se hapettuu ilman kanssa. BHA-happoa (salisyylihappoa) käyttämällä voit vähentää mustien mustapäiden näkymistä.

BHA-happoa (salisyylihappoa) käyttämällä voit vähentää mustien mustapäiden näkymistä.

Finni

Finni on lyhyesti sanottuna tulehtunut mustapää. Mustapäitä voi puristella, mutta sitä tulisi välttää. Jos mustapäätä puristaa väärin, se tulehtuu helposti, mikä aiheuttaa puolestaan finnin muodostumisen. Sen sijaan on tärkeää puhdistaa iho huolellisesti ja käyttää tuotteita, jotka kuorivat ihoa ja soveltuvat rasvaiselle iholle.

ACO Spotless

ACO Spotless Deep Cleansing Daily Face Wash

ACO Spotless Two-in-One Blemish Treating Moisturiser

ACO Spotless Overnight Spot Treatment

ACO Spotless Blemish Treating Daily Purifying Toner

ACO Spotless Cover Stick

ACO Spotless Oil-Free Daily Moisturiser

SUOSITELLUT ARTIKKELIT

AknestaKaikki aknesta

Punaiset näppylät, märkivät rakkulat ja ärsyttävät finnit – aknella on useita ilmenemismuotoja. Autamme sinua kaikissa kysymyksissä.

Lue lisää