Totta vai tarua – kaikki finneistä

Meikki aiheuttaa finnejä, finnit tarttuvat ja mustat mustapäät ovat likaa – tiedätkö, mikä on totta ja tarua finneistä ja mustapäistä?

Suklaa aiheuttaa finnejä

Osittain totta. Ei voida todistaa, että se pitää täysin paikkansa, mutta yksilöllisiä eroja kuitenkin on ja joillekin ihmisille esimerkiksi suklaan tai muiden tiettyjen elintarvikkeiden välttäminen auttaa – se ei ole kuitenkaan yleinen suositus.

Rasvainen iho = finnejä

Osittain totta. Jos sinulla on rasvainen iho, sinulla ei ole välttämättä finnejä. Sen sijaan saatat saada helpommin finnejä, koska talinerityksesi on lisääntynyt.

Meikki aiheuttaa finnejä?

Osittain totta. Meikkivoiteella on taipumus tukkia ihohuokoset, mutta jos hoidat päivittäisen puhdistuksen huolellisesti, se ei ole ongelma. Sen sijaan on tärkeää, että puhdistat meikkisiveltimesi usein – likainen sivellin muodostaa nimittäin bakteereille otollisen elinympäristön.

Finnit tarttuvat

Tarua. Ei, ei, ei – finnit eivät tartu!

Mustat mustapäät ovat likaa

Tarua. Mustat mustapäät ovat avoimia ihohuokosia, joissa tali (ihomato) on hapettunut oltuaan kosketuksessa UV-säteilyn ja ilman kanssa

Finni leviää, jos sen puristaa

Tarua. Finni ei leviä muualle kasvoihin, mutta sen sijaan iho tulehtuu entisestään ja finni voi uusiutua monta kertaa, jos jatkat sen puristamista.

Finnit on hyvä peittää meikillä

Osittain totta. Paksu ja peittävä meikkikerros voi tukkia ihohuokoset ja pahentaa ongelmaa. Jos käytät oikeita tuotteita, kuten ACO Spotless Cover Stick -puikkoa, joka peittää ja samalla kuivattaa finnin, voit päästä finnistä eroon.

Kuukautiset aiheuttavat finnejä

Osittain totta. Se ei päde todellakaan kaikkien osalta, mutta kuukautisten aikana elimistön hormoneissa tapahtuu paljon sellaista, mikä saa yhden jos toisenkin ei-toivotun näppylän pulpahtamaan esiin.

Ihohuokosia voi poistaa

Tarua. Ihohuokoset eivät vähene eivätkä pienene, mutta oikeat tuotteet voivat tehdä niistä huomaamattomampia.

Olen lähestulkoon ainoa, jolla on finnejä

Tarua. Itse asiassa kolmasosalla kaikista 12-16-vuotiaista nuorista on ongelmia finnien kanssa ja he tarvitsevat jonkinlaista hoitoa.

ACO Spotless

ACO Spotless Deep Cleansing Daily Face WashSyväpuhdistava puhdistusgeeli rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Acne Treatment CreamHoitaa lievän ja keskivaikean aknen oireita
ACO Spotless Two-in-One Blemish Treating MoisturiserKosteuttaa ihoa ja taistelee finnejä ja mustapäitä vastaan
ACO Spotless Blemish Treating Daily Purifying TonerHoitava kasvovesi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle
ACO Spotless Cover StickIhon värinen peitepuikko peittää ja kuivattaa finnit
ACO Spotless Overnight Spot TreatmentTäsmähoito, joka kuivattaa finnit
ACO Spotless Oil-Free Daily MoisturiserMattapinnan jättävä kosteuttava geeli

SUOSITELLUT ARTIKKELIT

AknestaKaikki aknesta

Punaiset näppylät, märkivät rakkulat ja ärsyttävät finnit – aknella on useita ilmenemismuotoja. Autamme sinua kaikissa kysymyksissä.