Iho vaihdevuosien jälkeen – uusi vaihe

Vaihdevuosien jälkeen iho muuttuu kuivemmaksi, ohuemmaksi ja epätasaisemmaksi. Muutokset johtuvat luonnollisesta ikääntymisprosessista. Mutta kun tiedät, mitä ihosi tässä uudessa vaiheessa tarvitsee, voit säilyttää sen nuorekkaan hehkun ja kimmoisuuden.

Iho suojaa meitä ulkomaailmalta. Ihomme on kuin uskollinen panssari, joka kestää vaihtelevaa säätä, tuulta ja saasteita. Muun muassa auringon UV-valo ja ympärillämme olevat vapaat radikaalit vahingoittavat ihosoluja. Voimme kuitenkin auttaa ihoa antamalla sille sen, mitä se tarvitsee pysyäkseen joustavana ja vahvana eri vuodenaikoina ja erilaisissa ympäristöissä. Vastaavasti meidän on vahvistettava sitä elämän eri vaiheiden läpi; murrosiässä kamppailemme usein epäpuhtaan ja rasvaisen ihon kanssa, kun taas vanhempina saatamme sen sijaan kokea, että iho muuttuu sameaksi ja kuivaksi ja menettää hehkunsa. Siksi on hyvä tietää, mitä iholle tapahtuu ja mitä se tässä uudessa elämänvaiheessa tarvitsee. 

Vaihdevuosien aikana kehossa tapahtuu suuri hormonaalinen muutos, estrogeenitasot laskevat ja kortisolitasot nousevat. Tämän jälkeen olet uudessa vaiheessa, sekä henkisesti että fyysisesti, ja hyvässä ja pahassa. Tavalliset ikääntymisen merkit näkyvät jo, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Saatat esimerkiksi huomata, että iho menettää kimmoisuuttaan, ihon sävy muuttuu epätasaisemmaksi, iholle ilmestyy pigmenttiläiskiä tai iho kuivuu. Samanaikaisesti iho ohenee ja ilmaantuu ryppyjä. Hyvän ihonhoitorutiinin avulla voit kuitenkin pitää ihosi joustavana ja hehkuvana. Jotkin ikääntyneelle iholle tarkoitettujen ihonhoitotuotteiden ainesosat ovat erityisen tehokkaita ja ne kannattaa pitää mielessä. 

Kollageeni on yksi kehon omista rakennuspalikoista, proteiini, jota on sekä ihossamme että hiuksissa ja kynsissämme.

Kollageenilla on suuri vaikutus ihoon. Kollageeni on yksi kehon omista rakennuspalikoista, proteiini, jota on sekä ihossamme että hiuksissa ja kynsissämme. Kollageenin tehtävä ihossa on tehdä iho joustavaksi, vahvaksi ja kimmoisaksi – se toimii yhdessä elastiinin kanssa eräänlaisena liimana, joka muodostaa vahvan ja joustavan ihorakenteen. Kun kollageenitasot laskevat, ihohuokoset ikään kuin löystyvät ja näyttävä suuremmilta, samalla kun iholle alkaa ilmaantua juonteita ja ryppyjä. Vaihdevuosien jälkeen kollageenin tuotanto laskee dramaattisesti, ja 30 prosenttia kollageenitasoista häviää jo viiden ensimmäisen vuoden aikana. Siksi on hyvä auttaa ihoa käyttämällä ainesosia, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa. 

Myös hyaluronihapon tuotanto vähenee. Hyaluronihappo on sokerimolekyyli, jonka vaikutus perustuu sen erinomaiseen kosteuden sitomiskykyyn – hyaluronihappo voi sitoa kosteutta jopa 1 000 kertaa oman painonsa verran. Hyaluronihappo tekee ihosta sileämmän ja täyteläisemmän näköisen sekä suojaa ihon rakennetta. Ikääntymisen lisäksi muun muassa auringon UV-säteily kiihdyttää hyaluronihapon hajoamista elimistössä. Ikääntyneelle iholle hyaluronihappoa sisältävät tuotteet sopivat erinomaisesti nostamaan ihon hyaluronihappotasoja. 

Vaihdevuosien aikana ja niiden jälkeen myös ihon keramidipitoisuus laskee, mikä saa ihon tuntumaan kuivemmalta, vähemmän joustavalta ja veltommalta. Keramidit sitovat kosteutta ja auttavat rakentamaan ihon suojamuuria. Siten ne sekä suojaavat ihoa haitallisilta ympäristötekijöiltä, kuten saasteilta, että säilyttävät ihon kosteuden. Kun keramiditasot laskevat, iho ei toimi niin kuin sen pitäisi. Keramideja sisältävät Age Delay+-tuotteet vahvistavat sekä ihoa että ihon suojamuuria.  

Luonnolliset muutokset, joita iho käy läpi vaihdevuosien aikana, aiheuttavat siis ihon kuivumista, veltostumista ja ihon sävyn epätasaisuutta. Vaikuttavat raaka-aineet, kuten aminohapot ja glykoproteiinit, stimuloivat solujen uudistumista ja auttavat tekemään ihon sävystä tasaisemman. Ne tukevat ihoa ja tekevät siitä pehmeämmän ja joustavamman. Samalla kun nautit elämästä, anna ihollesi sen tarvitsemaa ravintoa, niin se voi yhtä hyvin kuin sinä itse. 

Age Delay+ Day CreamPäivävoide, joka kosteuttaa ja lisää kimmoisuutta
Age Delay+ Night CreamYövoide, joka hoitaa ja rauhoittaa
Anti-ageCaprooyl Phytosphingosine – seuraavan sukupolven keramidi

Keramideja kutsutaan usein tähtiraaka-aineiksi ikääntyneen ihon hoidossa. Caprooyl Phytosphingosine on lyhytketjuinen keramidi, jolla on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja joka tekee ihosta sekä napakamman että joustavamman – muun muassa siksi, että se toimii kaikissa ihon kerroksissa samanaikaisesti, sekä ihon pinnalla että syvällä ihon alla.

Anti-ageAge Delay+ Ihon tarpeisiin vaihdevuosien jälkeen

Joustava, kimmoisa ja hehkuva – säilytä ihosi nuorekkuus myös vaihdevuosien jälkeen. Uusi Age Delay+ -ihonhoitosarja on täynnä ainesosia, jotka kosteuttavat, kiinteyttävät ja antavat iholle hehkua.