Viisi asiaa, joita et tiennyt ihostasi

Mikä on oikeastaan ihon normaali pH-arvo ja mitä tasapainoisella iholla tarkoitetaan? Luettelemme viisi asiaa, joita et ehkä tiennyt ihosta.

1.
Iho on elimistön suurin elin. Aikuisen ihmisen iho painaa suunnilleen kolmesta neljään kiloon ja sen pinta-ala on noin kaksi neliömetriä.

2.
Usein puhutaan ihosta, joka on tasapainossa. Se tarkoittaa sitä, että iho voi hyvin, on riittävän kostea, eikä ole tulehtunut kuten esimerkiksi aknen tai ihottuman yhteydessä. Ihon pH-arvon on oltava 4,5-5,5. Alhaisempi tai korkeampi pH-arvo voi siis aiheuttaa iho-ongelmia tai johtua niistä.

3.
Joudumme veden kanssa kosketuksiin monta kertaa päivässä ja vesi voi jo itsessään kuivattaa ihoa. Myös liian voimakkaat tuotteet ja puhdistustuotteet voivat saattaa ihon epätasapainoon ärsyttävien puhdistavien aineiden ja liian korkean pH-arvon vuoksi. Siksi on hyvä käyttää hellävaraisia vaihtoehtoja.

4.
Iho koostuu kolmesta kerroksesta – orvaskedestä, verinahasta ja ihonalaiskudoksesta. Iho on yleensä paksuin jalkapohjassa ja ohuin silmäluomessa. 

5.
Iholla on useita tehtäviä: se muun muassa säätelee kehon lämpötilaa, suojaa bakteereilta ja pitää elimistön kosteutettuna. Iho muodostaa myös D-vitamiinia ollessasi ulkona auringossa. Se suojaa osteoporoosilta ja vahvistaa luustoa.

Löydä sinulle sopiva tuote

Caring Shower Oil HajusteetonHellävarainen suihkuöljy, joka kosteuttaa 8 tunnin ajan
Caring Shower Oil HajustettuHellävarainen suihkuöljy, joka kosteuttaa 8 tunnin ajan
Body Lotion Moist HajustettuKosteuttava vartalovoide normaalille iholle
Body Lotion Rich HajustettuErittäin täyteläinen vartalovoide kuivalle iholle

Suositellut artikkelit

VartaloOikea puhdistustuote vartalolle

Yksi tapa säilyttää ihon luonnollinen kosteus pH-tasapainoa horjuttamatta on valita hellävaraisia vartalonpuhdistustuotteita. Autamme sinua löytämään omalle ihollesi sopivan tuotteen.

VartaloAsiantuntijan vinkit – kaikki intiimialueen hoidosta

Samaa vartalon puhdistustuotetta käytetään usein koko keholle, mutta tosiasia on, että intiimialue on herkkä alue, jota on tärkeä hoitaa oikeilla tuotteilla. ACO:n tuotekehittäjä Izabela Norin kertoo, miksi.

VartaloRaskaana olevalle vartalolle

Kutiava iho, kiristävä maha ja raskausarvet – iholle voi tapahtua paljon raskauden aikana. Vaivoja voi vähentää pitämällä iho kostutettuna.