Ihonhoitorutiini rasvaiselle iholle

Ihosi tuntuu kiiltävältä ja öljyiseltä. Sinulla on luultavasti laajat ihohuokoset, finnejä ja mustapäitä, jotka johtuvat talin ylituotannosta.

1. Puhdistus

Aamuin illoin

Rasvainen iho johtuu siitä, että talirauhaset erittävät liikaa talia. Yleinen väärinkäsitys on, että rasvainen iho tulisi yrittää kuivattaa. Tämä ei pidä paikkaansa. Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta. Muussa tapauksessa riskinä on, että ihon pinta kuivuu, mikä johtaa puolestaan siihen, että talineritys kiihtyy entisestään. Käytä sen sijaan ihoa tasapainottavia mietoja puhdistustuotteita. Salisyylihappoa sisältävä kasvojen puhdistusemulsio on hyvä, koska se estää finnien ja mustapäiden syntymisen ja syväpuhdistaa ihoa – pääset eroon kuolleista ihosoluista ja kerääntyvästä talista. Käytä lopuksi bakteereita tuhoavaa ja kosteuttavaa kasvovettä puhdistaaksesi ihon syvältä.

Suositellut tuotteet

ACO Spotless Deep Cleansing Daily Face Wash

ACO Spotless Blemish Treating Daily Purifying Toner

2. Kosteuta

Aamuin illoin

Rasvainen iho tuntuu useimmiten öljyiseltä ja kiiltävältä. Siksi on hyvä käyttää tuotteita, jotka antavat iholle mattapinnan ja imevät ylimääräisen rasvan. Kosteuttava geelivoide rauhoittaa ihoa, eikä tuki ihohuokosia. Jos sinulla on paljon finnejä, suositellumpi vaihtoehto on kuorivaa salisyylihappoa sisältävä aktiivinen geelivoide.

Suositellut tuotteet

ACO Spotless Oil-Free Daily Moisturiser

ACO Spotless Two-in-One Blemish Treating Moisturiser

Mattifying Day Cream

Mattifying Night Cream

3. Peitä epäpuhtauksia

Tarvittaessa

Jos haluat peittää finnisi päivän aikana, teet sen helpoiten häivyttämällä epäpuhtauksia värillisellä peitepuikolla, jolla on myös kuivattava vaikutus. Peitepuikko toimii peitetuotteena, mutta sisältää myös kuivattavaa sinkkioksidia, joka poistaa epäpuhtaudet. Voit käyttää myös täsmätuotetta yön aikana kuivattaaksesi tehokkaasti finnit ja vähentääksesi epäpuhtauksia. Käytä ongelma-alueillasi ja anna vaikuttaa yön aikana – saat todelliset kauneusunet.

Suositellut tuotteet

ACO Spotless Overnight Spot Treatment

ACO Spotless Cover Stick

4. Hoida

Tarvittaessa

Jos kärsit lievästä tai kohtalaisesta aknesta, saatat tarvita erityistä aknevoidetta saadaksesi ihon tasapainoon. Voide ehkäisee aknebakteerien synnyn ja auttaa palauttamaan ihon luonnollisen pH-tasapainon. Samalla se suojaa bakteereilta, lialta ja pölyltä.

Suositellut tuotteet

ACO Spotless Acne Skin Treatment Cream