Ihon suojakerros: Kehosi ensimmäinen puolustuslinja

Mikä on ihon suojakerros? Ihon suojakerros on olennainen osa ihoamme ja sillä on tärkeä rooli suojata meitä ulkoisilta tekijöiltä. Tämä kerros ei ole vain suojaava pinta, vaan monimutkainen rakenne, joka työskentelee ympäri vuorokauden pitääkseen haitalliset aineet poissa ja säilyttääkseen kosteuden ja ravintoaineet ihossa. Ihon suojakerros koostuu pääasiassa kuolleista ihosoluista ja lipideistä, jotka ovat rasvoja ja öljyjä, jotka yhdessä muodostavat suojaavan pinnan.

Miksi vahva ihon suojakerros on tärkeä?
Ehjä ja hyvin toimiva ihon suojakerros on välttämätön ihon terveyden ylläpitämiseksi. Kun suojakerros toimii optimaalisesti, se auttaa:

  1. Suojaamaan ulkoisilta rasituksilta: Vahva suojakerros suojaa haitallisilta mikro-organismeilta, saasteilta ja allergeeneilta, jotka muuten voisivat aiheuttaa ärsytystä tai ihon kuivumista.
  2. Säilyttämään ihon kosteuden: Ihon suojakerros estää veden haihtumista säilyttämällä kosteuden syvemmissä ihokerroksissa. Tämä on tärkeää, jotta iho tuntuu pehmeältä, joustavalta ja kosteutetulta.
  3. Ehkäisemään ärsytystä ja punoitusta: Heikentynyt ihon suojakerros voi aiheuttaa ihon herkistymistä, mikä voi johtaa punoitukseen, ärsytykseen tai muihin iho-ongelmiin.

Mikä voi heikentää ihon suojakerrosta?
Huolimatta sen vahvasta luonteesta, ihon suojakerros voi vaurioitua monista eri syistä. Kun näin tapahtuu, se ilmenee usein ihon kuivuutena ja ärsytyksenä. Joitakin yleisimmistä tekijöistä, jotka voivat heikentää ihon suojakerroksen toimintaa, ovat:

  1. Liiallinen puhdistus tai kuorinta: Liian voimakkaiden puhdistusaineiden käyttö tai ihon liian voimakas ja usein tapahtuva kuoriminen voi vahingoittaa ihon luonnollista suojaa.
  2. Ympäristötekijät: Suuret lämpötilavaihtelut, kova tuuli, auringon UV-säteet ja saasteet.
  3. Omalle iholle väärin valitut tuotteet: Kosmetiikkatuotteet ja raaka-aineet, jotka eivät sovellu omalle ihotyypille, ihon liian voimakas tai liian usein tapahtuva kuoriminen.


Uusi ACO Protect vahvistaa ja suojaa ihon suojakerrosta

Ihon suojakerroksen vahvistamiseksi ja suojaamiseksi esittelemme nyt ACO Protect -ihonhoitosarjan. Sarja, jonka ovat kehittäneet ihonhoidon asiantuntijat Tukholmassa, on suunniteltu erityisesti pohjoismaisiin ilmasto-olosuhteisiin ja auttaa vahvistamaan ja suojaamaan ihon luonnollista suojakerrosta. ACO Protect sopii normaalille ja kuivalle iholle, mutta myös erittäin kuivalle tai herkälle iholle. Kaikki sarjan tuotteet ovat dermatologisesti testattuja ja hajusteettomia.

Koe, kuinka ACO Protect auttaa sinua saavuttamaan vahvan ja terveen ihon suojakerroksen.

ACO Protect
Gentle CleanserHellävarainen puhdistusaine, joka on erityisesti kehitetty pitämään ihosi kosteutettuna 8 tunnin ajan.
Protecting CreamACO Protecting Cream on erittäin täyteläinen voide, joka kosteuttaa intensiivisesti 72 tuntia.
Hydrating Micellar Cleansing GelHellävarainen puhdistusaine, joka poistaa tehokkaasti meikin ja puhdistaa kasvot, silmät ja huulet kuivattamatta ihoa.
Balancing Face CreamHellävarainen ja rauhoittava, täyteläinen kasvovoide normaalille ja kuivalle iholle, myös herkälle iholle
Soothing Eye CreamHellävarainen silmänympärysvoide herkälle silmänympärysiholle.
Restoring LotionVoide, joka kosteuttaa intensiivisesti 72 tuntia
Protecting Hand CreamErittäin täyteläinen käsivoide, joka kosteuttaa intensiivisesti ja pehmentää kuivia käsiä.
Intensive Foot Cream Erittäin täyteläinen jalkavoide, joka sisältää 5 % ureaa, 2 % niasiiniamidia ja 4 % pantenolia
Kolme arjen sankaria ACO Protectista – kaikki mitä tarvitset hyvinvoivaan ihoon

Luo täydellinen ihonhoitorutiinisi ACO Protectin avulla – sarjan, jonka ihonhoidon asiantuntijat ovat kehittäneet Tukholmassa suojaamaan ja vahvistamaan ihoasi pohjoismaisessa ilmastossa. Sarjan kolme tähtituotetta tarjoavat sinulle täydellisen helpon ratkaisun sekä kasvojen että vartalon ihon hoitoon: ACO Hydrating Micellar Cleansing Gel, ACO Gentle Cleanser ja ACO Protecting Cream. Rutiini on suunniteltu tarjoamaan ihollesi kaikki, mitä se tarvitsee pysyäkseen puhtaana, kosteutettuna ja suojattuna joka päivä.